با انواع ai ها آشنا شوید
انواع هوش مصنوعی کدامند ؟ یکی از مهم ترین مباحث در دنیای تکنولوژی بحث انواع هوش مصنوعی و ai ها می باشد اگر تا به حال از الکسای آمازون ، فیس آیدی اپل استفاده کرده اید یا با یک چت بات معمولی تعامل داشته اید ، بیاییدشما را با فناوری هوش مصنوعی (AI) آشنا کنیم . اکتشافات و پیشرفت های زیادی در زمینه هوش مصنوعی وجود دارد که اکثر آنها به انواع مختلفی تقسیم می شوند . این طبقهبندیها بیشتر از یک طبقهبندی ، یک خط داستانی را نشان میدهند ، طبقهبندی که میتواند به ما بگوید هوش مصنوعی تا کجا پیش رفته است ، به کجا میرود و آینده در هوش مصنوعی چه خواهد داشت . با ما همراه باشید در ادامه با مقاله ی انواع هوش مصنوعی تا شما را با موضوعات بیشتر و اساسی در زمینه های هوش مصنوعی آشنا کنیم .
انواع هوش مصنوعی
بر اساس نحوه یادگیری و میزان استفاده از دانش خود ، تکنولوژی هوش مصنوعی را می توان به سه نوع قابلیت تقسیم کرد که عبارتند از : ۱ – هوش مصنوعی باریک ۲ – هوش مصنوعی عمومی و ۳ – هوش مصنوعی فوق العاده . در ادامه قصد داریم تا شما را با این سه نوع هوش مصنوعی آشنا کنیم که عبارتند از :
۱ – هوش مصنوعی باریک :
هوش مصنوعی باریک یکی دیگر از انواع هوش مصنوعی می باشد . این هوش مصنوعی به عنوان هوش مصنوعی باریک (ANI) یا هوش مصنوعی ضعیف نیز شناخته می شود ، ابزارهای هوش مصنوعی طراحی شده برای انجام اقدامات یا دستورات بسیار خاص را توصیف می کند . فناوریهای ANI برای خدمت و برتری در یک قابلیت شناختی ساخته شدهاند و نمیتوانند به طور مستقل مهارتهایی فراتر از طراحی آن را بیاموزند . آنها اغلب از یادگیری ماشین و الگوریتم های شبکه عصبی برای تکمیل این وظایف مشخص شده استفاده می کنند . به عنوان مثال ، پردازش زبان طبیعی نوعی هوش مصنوعی باریک می باشد زیرا می تواند دستورات صوتی را تشخیص دهد و به آنها پاسخ دهد ، اما نمی تواند کارهای دیگری را فراتر از آن انجام دهد . برخی از نمونههای هوش مصنوعی باریک شامل نرمافزار تشخیص تصویر ، ماشینهای خودران و دستیارهای مجازی هوش مصنوعی است .
۲ – هوش عمومی مصنوعی (AGI)
با انواع هوش مصنوعی آشنا شوید ؟ هوش مصنوعی عمومی (AGI) که به آن هوش مصنوعی عمومی یا هوش مصنوعی قوی نیز میگویند ، هوش مصنوعی را توصیف میکند که میتواند مانند انسانها طیف وسیعی از اعمال را بیاموزد ، فکر کند و انجام دهد . هدف از طراحی هوش عمومی مصنوعی این است که بتوان ماشین هایی ایجاد کرد که قادر به انجام وظایف چند منظوره باشند و به عنوان دستیاران واقعی و به همان اندازه هوشمند برای انسان ها در زندگی روزمره عمل کنند . اگرچه هنوز کار در حال پیشرفت است ، اما اساس هوش عمومی مصنوعی را میتوان از فناوریهایی مانند ابررایانهها ، سختافزار کوانتومی و مدلهای هوش مصنوعی مولد مانند ChatGPT ساخت .
۳ – ابر هوش مصنوعی :
انواع هوش مصنوعی کدامند ؟ ابر هوش مصنوعی (ASI) یا ابرهوش مصنوعی ها از موضوعات علمی تخیلی تشکیل شده اند . این نظریه بیان می کند که وقتی هوش مصنوعی به سطح هوش عمومی برسد ، به زودی با چنان سرعتی یاد می گیرد که دانش و توانایی هایش حتی از انسان نیز قوی تر می شود . ASI به عنوان فناوری ستون فقرات برای هوش مصنوعی کاملاً خودآگاه و به عنوان رباتهای فردگرا عمل میکند . این مفهوم همچنین همان چیزی است که به روند رسانه ای محبوب «تصرف هوش مصنوعی» دامن می زند . اما در این مرحله ، همه اینها حدس و گمان می باشد . Dave Roggenmuser ، مدیر عامل شرکت نویسندگی هوش مصنوعی Jasper گفت : هوش مصنوعی تا حد زیادی به قوی ترین نوع هوش روی زمین تبدیل خواهد شد . ai ها هوش انسانها را خواهند داشت و در هر کاری که انجام می دهند بسیار بهتر و متمرکز تر از انسان ها خواهد بود .
۴ – Reactive Machine AI
ماشینهای واکنشگرا دقیقاً ارتجاعی هستند . آنها می توانند به درخواست ها و وظایف فوری پاسخ دهند ، اما قادر به ذخیره حافظه ، یادگیری از تجربیات گذشته یا بهبود عملکرد خود از طریق تجربیات نیستند . علاوه بر این ، ماشین های واکنش پذیر تنها می توانند به ترکیب محدودی از ورودی ها پاسخ دهند . ماشین های واکنشی ، اساسی ترین نوع هوش مصنوعی هستند . در عمل ، ماشینهای واکنشگرا برای انجام عملکردهای خودمختار اساسی ، مانند فیلتر کردن هرزنامهها از صندوق ورودی ایمیل یا توصیه اقلام بر اساس سابقه خرید مفید هستند . اما فراتر از آن ، هوش مصنوعی واکنشی نمی تواند بر اساس دانش قبلی ساخته شود یا وظایف پیچیده تری را انجام دهد .
۵ – هوش مصنوعی با حافظه محدود
هوش مصنوعی حافظه محدود می تواند داده های گذشته را ذخیره کند و از آن داده ها برای پیش بینی استفاده کند . این بدان معنی است که به طور فعال پایگاه دانش محدود و کوتاه مدت خود را می سازد و وظایف را بر اساس آن دانش انجام می دهد . هسته هوش مصنوعی حافظه محدود یادگیری عمیق می باشد که عملکرد نورونهای مغز انسان را تقلید میکند . این به ماشین اجازه می دهد تا داده ها را از تجربیات جذب کند و از آنها یاد بگیرد و به آن کمک می کند تا دقت اقدامات خود را در طول زمان بهبود بخشد . امروزه مدل حافظه محدود اکثریت برنامه های هوش مصنوعی را نشان می دهد . می توان آن را در طیف گسترده ای از سناریوها ، از برنامه های کاربردی در مقیاس کوچکتر ، مانند ربات های گفتگو ، تا اتومبیل های خودران و سایر موارد استفاده پیشرفته به کار برد .
۶ – تئوری ذهن هوش مصنوعی
در این بخش از مقاله قصد داریم تا شما را با یکی دیگر از انواع هوش مصنوعی آشنا کنیم . نظریه ذهن به مفهوم هوش مصنوعی اشاره دارد که می تواند احساسات دیگران را درک و دریافت کند . این اصطلاح از روانشناسی وام گرفته شده است و توانایی انسان برای خواندن احساسات دیگران و پیش بینی اقدامات آینده بر اساس آن اطلاعات را توصیف می کند . نظریه ذهن هنوز به طور کامل محقق نشده است و به عنوان نقطه عطف اساسی بعدی در توسعه هوش مصنوعی قرار گرفته است . نظریه ذهن می تواند تغییرات مثبت زیادی را در دنیای فناوری به ارمغان بیاورد ، اما خطرات خاص خود را نیز به همراه دارد . از آنجایی که نشانههای احساسی بسیار ظریف هستند ، زمان زیادی طول میکشد تا ماشینهای هوش مصنوعی به طور کامل آنها را بخوانند و ممکن است در مرحله یادگیری اشتباهات بزرگی مرتکب شوند . برخی از مردم همچنین میترسند زمانی که فناوریها بتوانند به سیگنالهای احساسی و همچنین موقعیتی پاسخ دهند ، نتیجه میتواند به معنای اتوماسیون برخی مشاغل باشد .
۷ – انواع هوش مصنوعی : هوش مصنوعی خودآگاه
یکی دیگر از انواع هوش مصنوعی ، ai های خودآگاه می باشند که هوش مصنوعی را توصیف می کنند و دارای خودآگاهی بسیار بالایی می باشند . هوش مصنوعی خودآگاه که از آن به عنوان نقطه تکنیکی هوش مصنوعی یاد می شود ، مرحله ای فراتر از نظریه ذهن است و یکی از اهداف نهایی در توسعه هوش مصنوعی است. تصور میشود که وقتی به هوش مصنوعی خودآگاه دست پیدا کنیم ، ماشینهای هوش مصنوعی خارج از کنترل ما خواهند بود ، زیرا آنها نه تنها میتوانند احساسات دیگران را حس کنند ، بلکه حسی از خود نیز خواهند داشت و بر هر رویدادی بر اساس حس خود واکنش های مختلف نشان می دهند .