امروز آخرین روز از رویداد فوتوکینا ۲۰۱۸ بود. در رویداد امسال دوربین های فول فریم بدون آینه شرکت های متعدد حکمرانی می کردند. در ادامه به مهمترین محصولاتی که در این رویداد معرفی شدند می پردازیم.
نگاهی به تاریخچه فوتوکینا
فوتوکینا بزرگترین نمایشگاه تجاری مرتبط با عکاسی است که در دنیا برگزار می شود. اولین بار در ماه مه سال ۱۹۵۰ بود که این رویداد به عنوان نمایشگاهی برای دوربین های آلمانی و یک نمایشگاه عکس بین المللی آغاز به کار کرد. در سال ۱۹۵۱ این رویداد بین المللی شد و ۷۰ شرکت خارجی به ۲۷۰ شرکت از آلمان پیوستند تا محصولات خود را نمایش دهند.
سال ۱۹۵۲ سومین نمایشگاه برگزار شد و در آن زمان آخرین باری بود که فوتوکینا به صورت سالانه اجرا می شد. پس از آن در سال های ۵۴، ۵۶، ۵۸ و ۶۰ به صورت دو سالانه برگزار شد. اما بعد از آن مدتی به تعویق افتاد تا اینکه در ماه مارس سال ۱۹۶۳ و اکتبر ۱۹۶۶ مجدد نمایشگاه به راه افتاد.
پس از آن مشابه با روال فعلی شاهد اجرای فوتوکینا در پاییز هر سال بودیم. در تمام این سال ها شاهد معرفی تجهیزات متعددی بوده ایم و معمولاً هر رویداد به حکمرانی بخشی خاص اختصاص داشته. در ۱۹۸۶ رسانه های حرفه ای معرفی شدند و سالن ها به چراغ های عکاسی و فیلم برداری خاص و مواردی از این قبیل اختصاص داشتند و حتی شاهد نمایش صندلی های سینمای جدید بودیم.
در برخی از رویدادها هم تجهیزات مرتبط با صدا معرفی شد. در ۱۹۵۸ ضبط کننده های نواری از راه رسیدند که قرار بود جای ضبط کننده های صدای قدیمی تر را بگیرند.
رویداد فوتوکینا ۲۰۱۸ در ۲۶ تا ۲۹ سپتامبر سال جاری میلادی (۴ تا ۷ مهر) در آلمان برگزار شد و این بار دوربین های فول فریم بودند که بر فوتوکینا حکمرانی می کردند. در ادامه به برترین محصولاتی می پردازیم که در این رویداد معرفی شدند.
بهترین های فوتوکینا ۲۰۱۸
در تنها ۲ ماه تعداد برندهای مطرحی که دوربین های بدون آینه فول فریم عرضه می کردند از ۲ به ۵ شرکت افزایش یافت. در ابتدا عکاسان تنها بین سونی و نمونه های گران قیمت لایکا امکان انتخاب داشتند. اما حالا نیکون، کانن و پاناسونیک هم به این دو پیوسته اند.
علاوه بر این نمونه هایی از زایس و زنیت هم معرفی شده اند. نیکون در اوایل شهریور ماه دوربین های بدون آینه فول فریم
Z6 و Z7 را معرفی کرد و کانن هم خبر از رونمایی بدون آینه فول فریم EOS R داد.
در ادامه به بهترین های معرفی شده در فوتوکینا ۲۰۱۸ خواهیم پرداخت:
۱- دوربین فوجی GFX 50R
دوربین جدید فوجی حسگری بزرگتر از فول فریم ها دارد و در رده مدیوم فرمت ها قرار می گیرد. GFX 50R حسگری ۵۱٫۴ مگاپیکسلی و قیمتی ۴۵۰۰ دلاری دارد. با وجود حسگر بزرگ اما بدنه اش جمع و جور است. در مقایسه با مدل قبلی یعنی GFX 50S بدنه ای کوچکتر دارد ولی کمی از خوش دستی آن کم شده است. فوجی قصد دارد این دوربین را در اواخر ماه نوامبر سال جاری (اوایل آذر ماه) روانه بازار کند.
۲- دوربین زایس ZX1



دوربین زایس حسگری فول فریم با رزولوشن ۳۷ مگاپیکسلی را با لنز ۳۵ میلیمتری ثابت با گشودگی دهانه f/2.0 همراه کرده است. اما قابلیت جالبی که برای آن در نظر گرفته شده مجهز شدن به نسخه ای سبک از برنامه لایتروم CC از ادوبی است. قیمت آن مشخص نشده اما انتظار رقم بالایی را باید داشت، شاید چند هزار دلار.
۳- لنز سیگما ۶۰۰-۶۰ میلی متری
سیگما پیش از این هم لنز ۶۰۰-۱۵۰ میلی متری را در سبد محصولات خود داشت اما حالا شاهد افزایش بیشتر محدوده فاصله کانونی هستیم. لنز جدید زوم ۱۰ برابری را ارائه می دهد و تقریباً می توان گفت فاصله کانونی استاندارد (۵۰ میلی متر) تا سوپر تله فوتو را برای دوربین های فول فریم به ارمغان می آورد. ابعاد لنز ۶۰۰-۶۰ میلی متری با f/4.5-5.6 بزرگ است و وزن بالایی دارد ولی کار با آن به نظر جالب و هیجان انگیز می رسد.
۴- لنز سامیانگ ۱۰ میلی متری با زاویه دید فوق عریض
این لنز که البته در نمونه پیش تولید به نمایش گذاشته شد فاصله کانونی ۱۰ میلی متری را برای دوربین های DSLR فول فریم کانن و نیکون به همراه می آورد. نکته مهم این است که در این فاصله کانونی لنزها دید چشم ماهی را ارائه می دهند و به عبارتی اعوجاج تصویر ثبت شده توسط آنها بسیار بالا است. با این حال لنز ۱۰ میلی متری سامیانگ این گونه نیست و در رده لنزهای واید به حساب می آید.
۵- لنز کانن RF 28-70 میلی متری با f2.0
کانن از دوربین فول فریم بدون آینه EOS R رونمایی کرده بود اما یکی از لنزهای جالب سازگار با ماونت RF برای این دوربین، ۷۰-۲۸ میلی متری با گشودگی دیافراگم f2.0 بود. نکته مهم این لنز هم همین میزان گشودگی دیافراگم است. این لنز اندازه بزرگی دارد و قیمت ۳ هزار دلاری آن هم بسیار بالا است ولی قطعاً جذابیت بالایی برای عکاسان دارد.
۶- لنز XF33mm F1 R فوجی
میزان گشودگی دیافراگم f1.0 بالاترین (به عبارتی پایین ترین عدد f) در بین لنزهای تولید شده برای دوربین های بدون آینه است. لنز فوجی برای ماونت لنز X طراحی شده و فاصله کانونی ۳۳ میلی متری دارد. در کنار این محصول لنز زنیتار ۳۵mm f/1.0 هم در فوتوکینا ۲۰۱۸ معرفی شده بود.
۷- همکاری لایکا، پاناسونیک و سیگما برای توسعه ماونت مشترک
این ۳ شرکت خبر از همکاری مشترک برای توسعه ماونت L دادند. به عبارت دیگر محصولات آتی این کمپانی ها که بر اساس نوع اتصال لنز L تولید می شوند قرار است با یکدیگر سازگار باشند. به این ترتیب کاربرانی که محصولی از یکی از این ۳ برند را در اختیار دارند (دوربین یا لنز) می توانند از تجهیزات سازگار دو برند دیگر استفاده کنند.
۸- دوربین های فول فریم بدون آینه پاناسونیک S1 و S1R
پاناسونیک هم به دنیای فول فریم های بدون آینه وارد شد. دو محصول جدید این شرکت با ماونت L سازگار هستند و می توانند از لنزهای تولید شده توسط سیگما، لایکا و البته پاناسونیک بهره ببرند.
دوربین S1R از حسگری ۴۷ مگاپیکسلی بهره می برد در حالی که مدل S1 به حسگری ۲۴ مگاپیکسلی مجهز شده است. هر دو آنها دارای لرزشگیر تصویر داخلی هستند و به گفته پاناسونیک مدل اول با هدف عکاسان حرفه ای طراحی شده در حالی که S1 ویژه فیلم برداران است.
۹- دوربین مدیوم فرمت لایکا S3
لایکا S3 با رزولوشن ۶۴ مگاپیکسلی مشابه با محصولات تازه معرفی شده پاناسونیک با ماونت L سازگار است. همچنین قابلیت ثبت ویدیوهای ۴K با بهره از تمامی اندازه حسگر (بدون کراپ شدن) برای S3 در نظر گرفته شده است.
سایر خبرهای مهم فوتوکینا ۲۰۱۸
کمپانی سیگما که لنزهای متعددی را برای سایر سازنده های دوربین ها تولید می کند خبر از دوربین بدون آینه فول فریمی داد که قرار است در سال ۲۰۱۹ از راه برسد. با این حال نام این دوربین هنوز اعلام نشده است. محصول مرموز سیگما قرار است با لنزهای ماونت L سازگار باشد و در عین حال مبدل هایی برای استفاده از لنزهای سری EF کانن برای این ماونت نیز ارائه شود.
سونی هم خبر از ۱۲ لنز جدید داده که قرار است در ۲۰۱۹ از راه برسند. این لنزها از ماونت E پشتیبانی خواهند کرد و به عبارتی با دوربین های بدون آینه این شرکت سازگار خواهند بود. به این ترتیب سبد لنزهای سونی در سال آتی میلادی در مجموع ۶۰ لنز را شامل خواهد شد.
نویسنده : علی باقرزاده
..
.
.
.
مطالب مرتبط
.
.
.
.
جدیدترین مطالب منتشر شده در پیک فیلم