توضیحی مختصر از هوش مصنوعی ؟
قبل از این که شما را با کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی آشنا کنیم قصد داریم تا توضیح کلی از هوش مصنوعی را برای شما داشته باشیم . هوش مصنوعی چیست ؟ هوش مصنوعی یا همان Artificial Intelligence شاخه ای از علوم پیشرفته ی کامپیوتر در سراسر دنیا می باشد که دنیا را شگفت زده خود کرده است . می توان هوش مصنوعی را هوشی تعریف کرد که تمام وظایفی را که یک انسان دارد را به طور کامل و دقیقی انجام می دهد . از مهم ترین مزایای Ai ها می توان به داشتن قوه ی تفکر اشاره نمود به این صورت که ai ها قادر می باشند تا برای مشکلات مختلف چاره ای بیاندیشد و راه حل آنها را برای شما به نمایش بگذارد . یکی از دلایلی که هوش مصنوعی در میان کاربران محبوب واقع شده است به این دلیل می باشد که افراد تصور می کنند طرف مقابل آنها که با آن چت می کنند و جواب آنها را می دهد انسان است . به طور کامل می توان ai ها را هوشی دانست که توسط ابر رایانه برای دست یابی به هوش انسانی طراحی شده اند . امروزه شما شاهد کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی و پزشکی خواهید بود .
کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی
۱ – هوش مصنوعی در صنایع مهندسی ساختمان :
کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی مخصوصا در مهندسی ساختمان بسیار ارزشمند می باشد . دلایل استفاده از هوش مصنوعی در صنعت ساختمان سازی چیست ؟ یکی از کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی در صنعت ساختمان سازی است که کاربرد های بسیار زیادی دارد . صنعت ساختمان سازی یکی از مهم ترین صنایعی می باشد که به تازگی با هوش مصنوعی ادغام شده است . شاید برای شما سوال پیش بیاید که کاربرد هوش مصنوعی در صنعت ساختمان سازی چیست ؟ برای صنعت ساختمانی هوش مصنوعی مراحل مختلفی را تعیین کرده است که عبارتند از :
۱ – مرحله برنامه ریزی :
در این مرحله وظیفه ai ها برآورد هزینه های پروژه ، زمان مورد نظر برای به پایان رساندن پروژه و تخمین بودجه ی جاری می باشد . از مهم ترین مزایای ai ها در این مرحله این است که در زمان و هزینه به طور کاملی صرفه جویی می کنند . با ما همراه باشید در ادامه تا شما را با کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی آشنا کنیم .
۲ – مرحله طراحی :
یکی دیگر از کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی در مرحله طراحی می باشد . در این مرحله دیتا هایی از سوی مهندسان ساختمان به هوش مصنوعی داده می شود این دیتا ها عباتند از : متراژ کلی ، تعداد طبقات ، تعداد واحد ها درون هر طبقه این اطلاعات از جمله دیتاهایی می باشد که به هوش مصنوعی وارد می شوند . بعد وارد شدن دیتا حالا نوبت به Ai می رسد که طراحی کلی و نقشه ی بیرونی یک ساختمان را با اصول کامل مهندسی برای شما نمایش می دهد . در نهایت مهندسان می توانند این طرح ها را پیاده سازی و به اجرا در بیاورند . حال در این مرحله شما تصور کنید که یک فرد می خواهد که این نقشه و طرح را بکشد ، نکته ی اول این که چند روز طول می کشد و نکته ی دوم این که احتمال خطای انسانی برای طراحی و حساب ها بسیار زیاد می باشد اما هوش مصنوعی در کم ترین زمان ممکن و بدون هیچ گونه خطایی که انسان مرتکب می شود طرح را تحویل مهندسان می دهد .
۳ – مرحله ی کنترل کیفیت :
Ai ها دارای ویژگی به نام بینایی ماشین می باشند که کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی را چند برابر می کند . در این مرحله وظیفه ی هوش مصنوعی این است که کیفیت مصالح ، و اجناس را طبق اصول جهانی مورد بررسی قرار می دهد اگر اجناس مورد تایید قرار گرفتند مهندسان مجاز هستند که مراحل بعدی را شروع کنند اما اگر کیفیت اجناس مورد تایید قرار نگیرد عملیات از طریق هوش مصنوعی False یا متوقف می شود .
۴ – مرحله اجرا و ساخت :
در این مرحله که مهم ترین و طولانی مرحله ی ساخت و ساز ساختمانی می باشد هوش مصنوعی نقش به سزا و تعیین کننده ای را دارا می باشد . در گذشته بدون هوش مصنوعی اجرای این مرحله زمان بر و دشوار بود ولی هم اکنون با هوش مصنوعی این مرحله با زمانی کم تر و دقت بیشتری انجام می شود . وظیفه ی هوش مصنوعی در مرحله اجرا و ساخت چه می باشد ؟ در این مرحله Ai ها نظارت کامل بر روی ساخت ، ساختمانی اصولی و ضد زلزله را دارند و در بعضی از مراحل به جای انسان ها کار به ربات های ساختمانی هوش مصنوعی واگذار می شود .
۵ – طراحی نمای داخلی :
در این بخش بیش از مراحل قبلی کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی به چشم می آید . طرح هایی که توسط Ai ها تولید و طراحی می شوند زیبا ترین و بهترین طرح های موجود در هر رشته ای هستند و هر کاربری را شگفت زده ی خود می کند . بعد از اتمام مراحل بالا حالا نوبت به طراحی داخلی ساختمان رسیده است در این مرحله نیز اطلاعاتی از سمت مهندسان به ai ها وارد می شود از جمله دیتا هایی که از سمت مهندسان ورودی هوش مصنوعی قرار می گیرد عبارتند از : متراژ واحد مورد نظر ، متراژ بخش های مختلف خانه مانند : آشپزخانه ، اتاق ها ، حمام و دستشویی ، وقتی این دیتا ها وارد هوش مصنوعی می شوند طراحی واحد ها هم در کم ترین زمان ممکن به دست مهندسان می رسد .
۲ – کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی مکانیک :
در هر صنعتی که بگوییم هوش مصنوعی شگفت انگیز عمل کرده است حتی در مهندسی مکانیک و ساخت خودرو ها Ai ها بی نظیر عمل کرده اند . از جمله دست آورد های هوش مصنوعی در مهندسی مکانیک می توان به خودرو های خود ران اشاره نمود که جزء بهترین کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی محسوب می شوند . حال در ادامه قصد داریم تا شما را با کاربرد هایی که هوش مصنوعی در مهندسی مکانیک دارد آشنا کنیم . این کاربرد ها عبارتند از :
۱ – پیشبینی عیبهای سیستمهای مکانیکی :
کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی مکانیک به چه صورت است ؟ Ai ها دارای الگوریتم هایی می باشند که قادر هستند تا یک فرایند را مورد بررسی قرار دهند و همچنین نقص ها و ایراد های آنها را بیان و رفع کنند . درون مهندسی مکانیک هم دقیقا به همین شکل می باشد . در این بخش داده هایی که توسط سیستم های مهندسی طراحی شده است شتابسنج ها ، سنسور ها و داده های ماشینی را مورد بررسی قرار می دهند . از مزایای Ai ها می توان به داشتن الگوریتم های هوشمند اشاره کرد که در لحظه می توانند بهترین تصمیم را بگیرند . در این بخش هم مانند بخش های قبلی اگر فرایند مورد قبول هوش مصنوعی قرار نگیرد فرایند مانند یک الگوریتم پیشرفته False و متوقف می شود .
۲ – بهینهسازی فرآیندهای تولید :
در زمان های قدیم که هوش مصنوعی وجود نداشت این مرحله بسیار زمان بر و حتی هزینه بر بود و برای افراد گذراندن این مرحله بسیار سخت بود . اما هم اکنون با وجود هوش مصنوعی این مرحله نیز مانند مراحل قبلی به راحت ترین شکل ممکن انجام می شود . در این مرحله ابتدا دادههایی که مورد نیاز هستند جمع آوری می شود . از جمله داده های مهم و مورد نیاز می توان به : ۱ – زمان بندی تولید ، ۲ – مصرف مواد ۳ – تعداد کارگران ۴ – میزان بازده ۵ – کیفیت تولید ۶ – تعیین بودجه ۷ – برنامه ریزی برای بودجه مورد نظر اشاره کرد .
۳ – کنترل خودکار :
کنترل خودکار از مهم ترین کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی می باشد . شرکت هایی که هنوز از هوش مصنوعی استفاده نمی کنند مجبور هستند که برای کنترل افراد و کارکنان متخصص هایی جداگانه استخدام کرده تا کار ها به بهترین شکل پیش برود این روش هم زمان بر و هم هزینه بر برای شرکت ها می باشد . اما هم اکنون شرکت های قدرتمند و بزرگ در دنیا با استفاده از هوش مصنوعی می توانند تمام مراحل تولید را به طور خودکار هم از راه دور و هم از نزدیک به راحت ترین شکل ممکن کنترل کنند .
۴ – طراحی :
کاربرد های هوش مصنوعی در صنایع مهندسی در بخش طراحی سیستم های مکانیکی :طراحی ماشین ها در علوم مهندسی مکانیکی از بخش هایی می باشد که اگر با دقت و ظرافت خاصی انجام نشود نه تنها به ظاهر ماشین ها آسیب می رسد بلکه ممکن است گاهی هم به سیستم امنیتی ماشین ها نیز تاثیر بگذارد . طراحی سیستم ها در مهندسی مکانیکی با استفاده از Ai ها ، با استفاده از الگوریتم های هوشمند قابل اجرا می باشد . در این مرحله ، داده هایی از سمت مهندسان به سیستم های مکانیکی وارد می شود ، و هوش مصنوعی می تواند با استفاده از الگوریتم های یادگیری ماشین ، شبکه های عصبی به بهترین شکل ممکن طراحی را نیز به پایان برساند . در طراحی سیستم های مهندسی مکانیک با Ai ها ، اول باید دیتا های مورد نظر جمعآوری شود . از جمله این دیتا ها میتوان به اطلاعاتی مانند ابعاد سیستم ، وزن، حجم ، فشارها ، دما و سرعت اشاره نمود .