آشنایی با الگوریتم های کاربردی ارز دیجیتال
مفهوم الگوریتم چیست ؟
به طور کلی الگوریتم ها مجموعه ای از دستورالعمل هایی می باشند که یک مسئله و مشکل را در ریاضی و دنیای کامپیوتر حل و مورد بررسی قرار می دهد . هر الگوریتم شامل یک ورودی یک خروجی و هزاران دستورالعمل می باشد که شرط ها را بررسی و حل می کنند . درون هر الگوریتم اطلاعات و دیتا های اولیه در دست ما قرار می گیرد و با توجه به آن اطلاعات باید خروجی را به وسیله ی دستورالعمل ها بدست بیاوریم . با ما همراه باشید در ادامه با مقاله ی ۱۰ الگوریتم کاربردی در ارز دیجیتال .
پارامتر های مهم در الگوریتم ها
پس از وارد شدن دیتا و اطلاعات به الگوریتم این اطلاعات و دیتا ها به مرحله ی بعدی وارد و سپس هدایت می شوند و پس از اجرا دستورالعمل ها دارای دو جواب True یا False می شوند در صورت True بودن این مرحله با موفقیت سپری و داده ها به مرحله ی بعدی ارجاع داده می شوند و در صورت False بودن دستورات دوباره از اول پیگیری و بررسی می شوند .
آشنایی با کاربرد های الگوریتم ها در دنیای کریپتو کارنسی
همانطور که با الگوریتم ها در دنیای واقعی آشنا شدید در این بخش از مقاله ۱۰ الگوریتم کاربردی در ارز دیجیتال قصد داریم تا شما را با کاربرد های الگوریتم ها در دنیای ارز های دیجیتال آشنا کنیم . به طور کلی الگوریتم ها نقش یک معمار و طراح درجه یک را در دنیای ارز دیجیتال دارند یکی از بزرگترین مزایای الگوریتم ها در کریپتوکارنسی تامین امنیت می باشد . یکی از الگوریتم ها در ارز های دیجیتال الگوریتم هش می باشد که بسیار مهم و کاربردی می باشد . برای اطلاعات بیشتر راجب این مورد مقاله ی هش ریت چیست را مطالعه کنید .
الگوریتم هش چیست
۱۰ الگوریتم کاربردی در ارز دیجیتال کدامند و منظور از هش ها چیست ؟ هش چیزی نیست جز تابعی که ورودی حروف و اعداد را به خروجی رمزگذاری شده با طول ثابت تبدیل می کند . هش با استفاده از یک الگوریتم ایجاد می شود و برای مدیریت بلاک چین در ارزهای دیجیتال بسیار مهم است . در ادامه ی مقاله ی ۱۰ الگوریتم کاربردی در ارز دیجیتال قصد داریم تا شما را با الگوریتم های هش آشنا کنیم .
آشنایی بیشتر با الگوریتم هش
ممکن است درک این که این برنامه های تخصصی بدون دیدن آنها در عمل چه می کنند، دشوار باشد .
تصور کنید که میخواهیم پاسخ یک سوال امنیتی را هش کنیم. ما پرسیدیم : ” اولین خانه شما کجا بود ؟ ” پاسخی که به ما داده شده این است : “در بالای یک ساختمان آپارتمانی در شهر تهران .” در اینجا نحوه ظاهر هش ها به شرح زیر است :
MD5 : 72b003ba1a806c3f94026568ad5c5933
SHA-256 : f6bf870a2a5bb6d26ddbeda8e903f3867f729785a36f89bfae896776777d50af
حال، تصور کنید که ما یک سوال مشابه را از شخص دیگری پرسیدهایم و پاسخ او «شیکاگو» است. در اینجا نحوه ظاهر هش با:
MD-5 : 9cfa1e69f507d007a516eb3e9f5074e2
SHA-256 : 0f5d983d203189bbffc5f686d01f6680bc6a83718a515fe42639347efc92478e
توجه داشته باشید که پیام های اصلی تعداد کاراکترهای یکسانی ندارند . اما الگوریتم ها هر بار هش هایی با طول ثابت تولید می کنند و توجه کنید که هش ها کاملاً درهم ریخته شده اند . تقریباً غیرممکن است که بفهمیم آنها چه می گویند و چگونه کار می کنند .
الگوریتم هش کردن ارزهای دیجیتال چیست ؟
الگوریتم رمزارز یا هش مکانیزمی می باشد که ارز مجازی یا ارز دیجیتال را رمزگذاری میکند . برخی از الگوریتم ها را میتوان در چندین ارز دیجیتال استفاده کرد ، زیرا امروزه تعداد ارزهای دیجیتال از تعداد الگوریتمهای موجود بیشتر است . ماینرها این الگوریتم را رمزگشایی میکنند . اگر رمزگشایی موفقیت آمیز باشد ، بلوک جدید ایجاد می شود . این بلوک سوابق مربوط به تراکنش های انجام شده در سیستم را ذخیره می کند و بلاک چین ارز دیجیتال گسترش می یابد . در نتیجه ، ماینرها کار بلاک چین را ارائه می کنند و پاداش دریافت می کنند . رمزگشایی الگوریتم بدنه دادههای تصادفی را به یک توالی اولیه از دادهها تبدیل میکند که عملیات ارزهای دیجیتال را اعطا میکند . نتیجه عملیات محاسباتی که ماینرها انجام می دهند ، هش نامیده می شود . با ما همراه باشید در ادامه با مقاله ی ۱۰ الگوریتم کاربردی در ارز دیجیتال .
الگوریتم های کاربردی ارز دیجیتال
در این بخش از مقاله قصد داریم تا شما را با ۱۰ الگوریتمی که در کریپتوکارنسی ها کاربرد بسیار زیادی دارند آشنا کنیم . این الگوریتم ها عبارتند از :
۱ – الگوریتم SHA-256
۱۰ الگوریتم کاربردی در ارز دیجیتال کدامند ؟ الگوریتم SHA در ابتدا توسط آژانس امنیت ملی ایالات متحده در سال ۲۰۰۲ توسعه یافت. در سال ۲۰۰۹، Proof-of-Work SHA256 در بیت کوین و بعداً در سایر ارزهای دیجیتال مشابه پیاده سازی شد . الگوریتم SHA256 یک هش ۲۵۶ بیتی ایجاد می کند. سرعت و کارایی رمزگشایی بر اساس قدرت پردازش یک ماینر. امکان جستجوی هش برابر است با نسبت قدرت پردازش ماینر به قدرت کل شبکه ، به همین دلیل است که تجهیزات استخراج ویژه برای بهبود قدرت ظاهر شد . ASIC در واقع استخراج بیت کوین را در انحصار خود درآورد و استخراج بیت کوین را برای طیف وسیعی از کاربران غیرممکن یا حداقل نسبتاً دشوار کرد .
۲ – الگوریتم رمزگذاری :
الگوریتم Scrypt یکی از محبوب ترین و جزء ۱۰ الگوریتم کاربردی در ارز دیجیتال محسوب می شود . الگوریتم های هش PoW به همراه SHA256 است. در حال حاضر در لایت کوین، دوج کوین و سایر ارزهای دیجیتال استفاده می شود. این الگوریتم در واقع پیچیدهتر است، زیرا به حافظه زیادی نیاز دارد و در تجهیزات ماینینگ موجود است. این یک مشکل بزرگ برای ماینرهای ASIC بود . هدف Scrypt جلوگیری از انحصار ماینینگ توسط ASIC بود و در ابتدا واقعاً نتیجه داد. امروزه از تجهیزات ASIC نیز برای استخراج ارزهای رمزنگاری شده با الگوریتم رمزنگاری استفاده می شود که این فرآیند را متمرکزتر و کمتر در دسترس می کند . نرخ هش Scrypt با KH/s اندازه گیری می شود : کیلوهش در ثانیه ، یا هزار محاسبه هش در ثانیه .
۳ -الگوریتم Cryptonight
CryptoNight یک الگوریتم اثبات کار است . این برای CPU کامپیوترهای معمولی مناسب است ، اما در حال حاضر ، هیچ دستگاه خاصی برای استخراج وجود ندارد . CryptoNight در ابتدا در پایگاه کد CryptoNote پیاده سازی شد . CryptoNight در حال حاضر فقط می تواند توسط CPU استخراج شود . برخلاف الگوریتم Scrypt، الگوریتم Cryptonight به تمام بلوک های قبلی برای هر بلوک جدید بستگی دارد . نرخ هش Cryptonight با H/s اندازه گیری می شود: هش در ثانیه، محاسبات هش در ثانیه .
۴ – الگوریتم Ethash
یکی دیگر از ۱۰ الگوریتم کاربردی در ارز دیجیتال این الگوریتم می باشد . الگوریتم dagger-Hashimoto برای استخراج اتریوم (و بعداً اتریوم کلاسیک) فعال شد. این مربوط به رمزگذاری بود، اما به حافظه در دسترس بیشتری نیاز داشت. که از استخراج اتریوم در برابر ASIC محافظت کرد. سپس الگوریتم پیشرفته شد و Ethash نامیده شد. کاربران فرصتی برای استخراج اتریوم با استفاده از کارت گرافیک دارند. نرخ هش الگوریتم Ethash با مگا هش در ثانیه (MH/s) اندازه گیری می شود . Ethash فقط برای اهداف ماینینگ استفاده می شود و از الگوریتم هش اثبات کار استفاده می کند که به طور خاص برای و توسط اتریوم (ETH) ایجاد شده است. دلیل اصلی ایجاد تابع Ethash PoW مقاومت در برابر ماشین های ASIC است. بله، Ethash مقاوم در برابر ASIC است و این الگوریتم فشرده حافظه است که فقط با استفاده از GPU قابل استخراج است .
۵ – الگوریتم X11 :
الگوریتم X11 از ۱۱ الگوریتم مجزا استفاده می کند که با یکدیگر در ارتباط هستند، به همین دلیل نام یک الگوریتم هش زنجیره ای است. الگوریتم x11 برای ایمن سازی ارز دیجیتال در شبکه ارزهای دیجیتال، از محاسبات “اثبات کار” استفاده می کند . الگوریتم X11 تنها به ۳۰ درصد وات کمتر نیاز دارد زیرا ۳۵ تا ۵۰ درصد خنکتر است و نسبت به Scrypt انرژی کارآمدتر است، این مزیت اصلی آن است، به همین دلیل بر Scrypt ترجیح داده میشود. نرخ هش آن با مگا هش در ثانیه (MH/s) اندازه گیری می شود .
۶ – الگوریتم Equihash
پروتکل Equihash به عنوان الگوریتم هش آن. این یک الگوریتم اثبات کار نامتقارن و مبتنی بر حافظه است که کاملاً بر مسئله تولد تعمیم یافته تکیه دارد. این نیاز به نیازهای شدید RAM برای تولید ضد گلوگاه دارد و پیشرفت ASIC را غیر عملی می سازد، درست مانند اتریوم .
نحوه ی ارسال دیتا و اطلاعات به وسیله ی الگوریتم ها
در این بخش از مقاله ی ۱۰ الگوریتم کاربردی در ارز دیجیتال قصد داریم تا شما را با کلید های خصوصی و عمومی در ارسال و دریافت داده ها آشنا کنیم . به طور کلی دو نوع کلید خصوصی و عمومی برای ارسال و دریافت اطلاعات در ارز های دیجیتال وجود دارد .
از آنجایی که ما مرجع مرکزی نداریم که میزان پول شما را تأیید کند ، سیستم باید هر بار در مورد آن از شما سؤال کند و سپس بررسی کند که آیا دروغ گفته اید یا نه . بنابراین، سابقه تراکنش شما ممکن است حاوی اطلاعات زیر باشد :
من ۱۰۰ تاپ کوین دارم
من می خواهم ۱۰ سکه برای داروسازم بفرستم ( شما کلید عمومی داروسازان خود را در اینجا قرار دهید )
من می خواهم یک سکه به عنوان کارمزد تراکنش به سیستم بدهم ( بعدا به این موضوع باز خواهیم گشت )
من می خواهم ۸۹ سکه باقی مانده را نگه دارم .
2 نظر
خشایار
سلام الگوریتم x11 تو مصرف انرژی ۵۰% کاهش میده خیلی خوبه
خشایار
سلام الگوریتم x11 الگوریتم قابله قبولیه