



تعداد کلاهبرداری های ارزهای دیجیتال روز به روز در حال افزایش است. در این مقاله، راههای تشخیص آدرس های بیت کوین جعلی یا اسکم – Scam را معرفی میکنیم.
با توجه به افزایش سریع تعداد کلاهبرداری ارزهای دیجیتال، ما در این مقاله قصد داریم به روشهای سادهای اشاره کنیم، که به شما در تشخیص اینکه آیا یک آدرس بیت کوین کلاهبرداری است و توسط هکرها مورد استفاده قرار گرفته یا خیر، کمک میکند. همچنین با استفاده از این روشها، میتوانید به راحتی یک آدرس بیت کوین جعلی و اسکم – Scam را پیدا کنید.
راههای تشخیص آدرس بیت کوین کلاهبرداری و اسکم
تعداد کلاهبرداری های رمز ارزها به سرعت در حال افزایش است. بسیاری از کلاهبرداران از مردم میخواهند که بیت کوین خود را به آدرس هایی که آنها ارائه میدهند، ارسال کنند؛ درست مثل کلاهبرداری از طریق بیت کوین هدیه یا همان giveaway که به شما وعده میدهند در ازای ارسال بیت کوین به یک آدرس مشخص، دو برابر مقدار Bitcoinهای ارسالی را به عنوان هدیه دریافت خواهید کرد.
به عنوان مثال، در هک تاریخی توئیتر، هکرها طی هفته گذشته، از بسیاری از اکانتهای معروف توئیتر سوء استفاده کرده و با وعدههای دروغین مبنی بر ارایه بیت کوین هدیه، اقدام به کلاهبرداری کردند.
پایگاه داده “Bitcoin Abuse” را بررسی کنید
قبل از ارسال بیت کوین خود به یک آدرس ناشناس، میتوانید استفاده از آن آدرس برای مقاصد کلاهبرداری را بررسی کنید. بیتکوین ابیوز – Bitcoin Abuse یک وبسایت محبوب و دارای یک بانک اطلاعات عمومی از آدرسهای بیت کوین است، که توسط هکرها و مجرمان استفاده شدهاند. شما در این وب سایت، میتوانید یک آدرس بیت کوین را جستجو و یا یک آدرس کلاهبرداری را گزارش کرده و همچنین آدرسهای گزارش شده توسط دیگران را مشاهده کنید.
اگر آدرس BTC مورد نظر شما توسط دیگران گزارش شده باشد، این وبسایت، اطلاعاتی مانند تعداد دفعات گزارش شدن این آدرس، تاریخ و زمان آخرین گزارش، مقدار کل بیت کوین دریافتی و تعداد معاملات را نشان میدهد. همچنین میتوانید از طریق لینک Blockchain.info، معاملات مربوط به آدرس مورد نظر را پیگیری کنید. این وبسایت همچنین تمامی گزارشات مربوط به آدرس را نمایش میدهد.

Bitcoin Abuse همچنین برخی از آمارهای مربوط به تعداد کلاهبرداری های بیت کوین گزارش شده را ارائه میدهد. در زمان نگارش این مقاله، تعداد گزارشات طی روز گذشته ۱۵۶مورد، در هفته گذشته ۹۸۹ مورد و در ماه گذشته ۴،۱۱۲ مورد بوده است.
سایت “Scam Alert” را بررسی کنید
اسکم آلرت – Scam Alert وب سایت دیگری است که با کمک آن می توانید آدرسهای بیت کوین را به راحتی جستجو کنید. این بستر اخیراً توسط ویل آلرت (Whale Alert)، دنبال کننده و تحلیلگر بلاک چین، راه اندازی شده است. طبق توضیحات مندرج، “مأموریت این وبسایت این است که با رو کردن دست کلاهبرداران و سایر مجرمان، فضای بلاک چین را امنتر کند.”
کاربران به گزارش هرگونه مورد کلاهبرداری، سرقت و وبسایتهای اسکم که به هر شکلی با بلاک چین و ارزهای دیجیتال مرتبط هستند، تشویق میشوند. اگر آدرس بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری که وارد سایت میکنید، کلاهبرداری بوده و طبق گزارشات قبلا توسط هکرها استفاده شده باشد، سایت بلافاصله پیامی را با این متن منتشر میکند: “Confirmed scam … This address has been confirmed by Scam Alert as a scam. Do not send any payments to this address.” ترجمه این جمله به صورت زیر است:
“کلاهبرداری تأیید شده است … این آدرس توسط Scam Alert به عنوان یک اسکم شناخته شده است. هیچ پولی را به این آدرس ارسال نکنید.”
همچنین میتوانید گزارش کاملی شامل توضیحاتی در مورد نحوه کلاهبرداری، وبسایتهای مرتبط، تعداد دفعات گزارش و مبلغ کلاهبرداری آن آدرس به دلار آمریکا را مشاهده کنید.
وب سایت Scam Alert همچنین اطلاعات مفیدی در مورد روشهای مختلف کلاهبرداری پولهای مجازی، مانند: اخاذی، باجافزار، طرحهای پانزی، هدایای جعلی یا giveaways، دارک وب و سرقت ارائه میدهد. این وب سایت همچنین در خصوص جلوگیری از به دام افتادن کاربران در تله شیادان فضای مجازی، توصیههایی را فراهم کرده است، مانند: “به کسی اعتماد نکنید” و “قبل از قبول هر چیزی از صحت و سقم آن مطمئن شوید”
بر اساس لیست ۱۰ آدرس برتر کلاهبرداری در این وب سایت، موفقترین اسکمها بر مبنای وجوه دریافتی عبارتند از: طرحهای پانزی، صرافیهای جعلی و هدایای دروغین (giveaways) بیت کوین – BTC.
در یوتیوب، همچنین شیادان از طریق روشهایی همچون وعده هدایای جعلی، هم در ویدئوها و هم در تبلیغات، اقدام به سرقت بیت کوین میکنند. گفتنی است که کلاهبرداران با استفاده از نام و شهرت افراد مشهوری از قبیل ایلان ماسک، مدیر عامل شرکت تسلا و اسپیساکس (Spacex)، بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت، چاماث پالیهاپیتیا (Chamath Palihapitiya)، رئیس شرکت فضایی ویجرین گالاکتیک (Virgin Galactic)، و جف بزوس، مدیر عامل آمازون، اقدام به کلاهبرداری و فریب کاربران برای ارسال بیت کوین به آدرس های خود کردهاند. شایان ذکر است که وعده های دروغین مبنی بر اهدای بیت کوین از طرف ایلان ماسک، یکی از موفقترین اسکمهای بیت کوین بوده که طی آن کلاهبرداران توانستند میلیون ها دلار به جیب بزنند.
پیش از هک شدن توییتر طی هفته گذشته، ویل آلرت در تاریخ ۱۰ ژوئیه گزارش داد که “در ۴ سال گذشته، ۳۸ میلیون دلار بیت کوین توسط اسکمرها به سرقت رفته است (به استثنای طرحهای پانزی، که به خودی خود یک صنعت میلیارد دلاری محسوب میشوند)، که ۲۴ میلیون آن فقط به ۶ ماه اول سال ۲۰۲۰ برمیگردد.”
بسیاری از طرحهای دیگر با هدف فریب کاربران برای ارسال بیت کوین وجود دارند. بر اساس گزارش news.Bitcoin.com این طرحها شامل بیت کوین تریدر – Bitcoin Trader، بیت کوین رولوشن – Bitcoin Revolution، بیت کوین اولوشن – Bitcoin Evolution، مون بیت کوین لایو – Moon Bitcoin Live، بیت کوین لوپ هول – Bitcoin Loophole، بیت کوین سوپر استار – Bitcoin Superstar و بیت کوین ارا – Bitcoin Era هستند.
همچنین تعداد زیادی کلاهبرداری ایمیلی بیت کوین نیز وجود دارد. بسیاری از آنها حتی ممکن است دارای رتبه خوبی در گوگل بوده و یا آمارهای مالی آنها، توسط وبسایتهای معتبری مانند آسوشیتدپرس، تایید شده باشند. با این حال، در صورت ارسال بیت کوین به این آدرس های کلاهبرداری و جعلی، هرگز نمی توانید پول خود را پس بگیرید. حتی یک اسکم، اطلاعات شخصی ۲۵۰،۰۰ نفر از ۲۰ کشور در سراسر جهان را فاش کرد. بنابراین قبل از ارسال بیت کوین برای هر کسی، به شدت احتیاط کنید و تحقیق را فراموش نکنید.
.
.
مطالب مرتبط